23948sdkhjf

HK Handel: Fonas medarbejdere går usikker tid i møde

Efter flere års hård krig på elektronikmarkedet kalder Fona til time-out.
Fona er gået i betalingsstandsning. Og det gør de ansatte urolige.

Det fortæller faglig chef i HK Handel Kim Jensen til Avisen.dk.

HK Handel er fagforening for mange af de butiks-ansatte i Fona.

- Indtil videre kommer det ikke til at betyde noget for de ansatte. Men det er klart, at det er en uholdbar situation for alle, og vores medlemmer er selvfølgelig nervøse, siger Kim Jensen til Avisen.dk.

Krigen på elektronikmarkedet har raset længe. I slutningen af 2013 meddelte Fona således, at kæden så sig nødsaget til at sætte lønnen ned for medarbejderne for at holde sig oven vande.

I praksis skete det, ved at virksomheden fyrede 500 fuldtidsansatte for så at ansætte dem til lønninger, der var 5-10 procent lavere.

Sådan en finte tror Kim Jensen ikke vil være løsningen for Fona denne gang:
- Jeg tror, man er nået dertil, hvor man har erkendt, at det ikke er sådan, man får virksomheden til at overleve, siger Kim Jensen til Avisen.dk.

Han fortæller, at man har haft en god dialog med ledelsen i virksomheden, og han beklager udviklingen:
- Det er en gammel hæderkronet familievirksomhed, der har eksisteret i rigtig mange år. Så det er selvfølgelig trist, at den åbenbart er blevet presset så meget.

Kim Jensen mener ikke, at HK Handels medlemmer, der arbejder i Fonas 56 butikker, har grund til at være nervøse for deres penge. Men de har grund til på sigt at være nervøse for deres job.
- Vi ved godt, at det sikkert - uanset hvad - kommer til at koste butikker og arbejdspladser, men det er trods alt bedre at fortsætte med 75 procent af virksomheden, end at den må lukke og slukke helt, siger Kim Jensen til Avisen.dk.

At Fona's problemer kan komme til at gå ud over dets ansatte, er administrerende direktør i virksomheden, Michael Kjær, ked af.
- Det gør mig meget ondt, at virkeligheden for Fona ser ud, som den gør, da medarbejderne er uden skyld i den situation, vi er havnet i, sagde Michael Kjær tidligere i dag i en pressemeddelelse.
Læs mere om: Fona
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078